Effektivisera ditt företag

production_russia_automotive_factory

De flesta företagare anser säkert att de har en effektiv verksamhet. Allt ifrån administration, personalhantering till produktion är under regelbunden analys och uppföljning.

Ändå finns det alltid detaljer som det kan vara svårt att upptäcka, helt enkelt för att de känns naturliga och har fungerat bra under många år. Du blir helt enkelt hemmablind.

Produktion

Produktionen kan synas vara det som är enklast att mäta och utvärdera, speciellt om du har ett litet företag där du har full kontroll på det mesta som sker. Men ifall du bara har erfarenhet från ett eller flera produktionsställen i ditt eget företag är det lätt att missa förändringar som avsevärt har förbättrat och ibland revolutionerat tillverkningen i liknande verksamheter på andra ställen i Sverige och världen.

 

Administration

Redan idag har en stor förändring skett i hur företag sköter administrationen. Förut behövdes mängder av personal för att ta emot beställningar, göra statistik, räkna ut löner med mera, idag sköts det mesta via interna datorsystem eller internet. Men de datorsystemn som införts är ofta gamla och komplicerade med endast få som förstår hur de ska skötas. I många fall kan det löna sig att ta kostnaden för ett nytt system eller nya servrar, speciellt då det nu finns billiga standardsystem för olika verksamheter.

Du gillar kanske också...