Säkerheten på en arbetsplats

Vare sig du är anställd eller om du har ansvaret på arbetsplatsen är det viktigt att saker och ting är så säkra som möjligt. Det finns risker på alla arbetsplatser och även om många av reglerna som existerar känns konstiga eller onödiga finns de för att skydda dig som arbetar där. Det är därför viktigt att tänka över säkerheten på din arbetsplats en extra gång.

Olika risker

Beroende på din arbetsplats finns det olika risker och därför behöver det finnas olika skydd. På ett lager där sker mycket trafik med truck måste det finnas dedikerade gångar och tydliga markeringar som visar var truckarna kör och var du får lov att gå. Arbetar du i en butik där det är mycket människor i rörelse måste det finnas saker som hjärtstartare och de anställda behöver få tillgång till utbildningar inom ergonomi för att inte slita ut kroppen. Kolla upp vad som behöver åtgärdas på din arbetsplats och utrusta med det som krävs.

Ställ krav på arbetsmiljön

Som anställd har du rätt att ställa krav på en säker arbetsplats eftersom ingen ska behöva gå till jobbet och oroa sig. Men det gäller även om du har ett eget företag med anställda. Då kan du ställa krav på att dina anställda måste följa de regler som finns.

Du gillar kanske också...