Marknadsför ditt företag

Många småföretag har en sträng budget för att klara sig ekonomiskt, och i denna ingår det oftast inte ett stort utlägg för marknadsföring. Trots att det är en viktig del i företagets expansion kan det tyckas som en onödig kostnad. Att göra reklam för sitt företag, och att göra det rätt, kan dock utveckla ditt företag genom olika partners och nya kunder.

Det är svårt att bestämma vart man ska lägga den lilla budgeten man har för marknadsföring, och om man satsar pengarna på en sämre reklam kan det verkligen leda till en onödig utgift istället för vinst. Medans du funderar på hur ditt företag på bäst sätt ska marknadsföra er kan du prova olika sätt under tiden. Vi har här nedanför listat några sätt att marknadsföra ditt företag på till i princip ingen kostnad alls:

  • Jobba med olika samarbetspartner som har kontakt med samma kundgrupp som ditt företag. Tänk dock på att era företag ska komplettera varandra och inte konkurrera om samma tjänster.
  • Skapa en Facebooksida till ditt företag och bli fan av andras sidor. Du kan sedan presentera din sida till andra fan och på så sätt marknadsföra sitt företag samtidigt.
  • Bli medlem på ett forum för din bransch och lämna kommentarer och skriv inlägg med ditt företagsnamn som avsändare. Tänk dock på att välja tidpunkt och forum med omsorg så att dessa kommentarer så att det inte ser ut som att du bara har kastat in länken till din hemsida på måfå. Tänk också på att inte spamma då det gör att din marknadsföring ser mycket oseriös ut i andras ögon.

Du gillar kanske också...