Hur väl känner du dina kunder?

Som företagare behöver man alltid känna sina kunder. Detta för att kunna rikta dina marknadsföringssatsningar rätt och utveckla produkten eller tjänsten så att ni tillmötesgår kundernas behov. 

kundundersökning

Hur gör man då för att lära känna sina kunder? Hur skaffar man sig den kunskapen och datan som behövs för att kunna ta korrekta beslut?

Undersökningar

Det första och oftast de bästa vapnet heter kundundersökningar. Att få kunderna själva att svara på de frågor ni skulle vilja ha svar på ger många gånger mer insikt hur denne tänker än alternativa lösningar.

Sociala medier

Som ett modern företag så måste ni hålla koll på sociala medier. Antingen så satsar ni och gör det till en egen maknadsföringskanal eller så håller ni helt enkelt koll på hur ert varumärke används.

Analysera den data du redan äger

Om du driver en webbshop så har du oftast redan ett bra underlag att ta information ifrån. Framställ statistik utifrån vilka det är som har köpt från dig. Från det kan man ofta få ålder, kön, geografiskt område och hur mycket de i genomsnitt har spenderat per köp. Med rätt teknik kan du till och med ta reda på från vilka andra hemsidor de har kommit från.

Märker du då till exempel att väldigt många har kommit från en viss blogg så vet du att det kanske är ett bra ställe att skicka varuprover i framtiden eller för den delen, att det är en sida att sponsra.

 

Du gillar kanske också...