Vinn på att vidareutbilda din personal

2811096-business-seminar

Tycker du det är konstigt att din personal inte ber om utbildning eller inspirerande kurser? Känns det som att din personal inte engagerar sig för sitt jobb och sin arbetsplats? Då ska du först och främst se över din egen position som chef, har du någon gång föreslagit utbildning för personalen? Har du stöttat någon som du sett inspirerad av sina arbetsuppgifter? Det är faktiskt din uppgift som chef att pusha dina anställda så att de brinner inför sitt uppdrag och vill prestera bättre.

den här utbildningssajten kan du läsa om just chefens roll som motivationscoach till sina anställda och vikten vid att vidareutbilda personal för att företaget ska må bra och dessutom prestera givande resultat.

Stort utbud av utbildningar

Det finns idag en hel djungel av utbildningar och kurser för olika typer av företag och organisationer. Vilken typ du väljer är upp till dig som chef men det är viktigt att höra sig för runt bland personalen för att hitta en lämplig utbildning som inte bara intresserar företaget i sig utan även de anställda i sitt yrke.

Du kan ofta välja bland redan bestämda utbildningsprogram eller mer nischade kursdagar som planeras i enighet med företaget. Ett populärt val är det kompletta kurspaketet Public Business Day som är en skräddarsydd utbildningsdag där företagets frågor, problematik och visioner sätts i fokus och används som utgångspunkt för själva kursinnehållet. De redskap man får under dagen hjälper företaget att efter dagens slut ta fram en tydlig och konkret handlingsplan som i allra högsta grad fungerar utmärkt för framtida affärer och tilltag i företaget. Kursen arrangeras av Magnus Josephson.

Vidareutbilda en i taget

Du behöver inte alltid känna stress för att hela personalstyrkan ska gå en kurs under flera dagar. Ett tips är att skicka en eller ett par anställda som sedan i sin tur överför kunskapen till resterande personal via till exempel en föreläsning eller ett möte.

Du gillar kanske också...