Kontorsdesign

By Date: 2014/12/22 in Design

Att planera designen av kontoret kan ha sina fördelar, både för sina anställda och för företaget själv.

2179643-executive-office

Ett väldesignat kontor kan först och främst skapa en trivsammare miljö, något alla anställde kommer att uppskatta, och en glad arbetare är en produktiv arbetare. Har man anställda som dessutom behöver vara kreativa för att göra sina uppgifter kan en väldesignat arbetsplats vara till stor fördel, då detta kan ge både motivation och inspiration.

Men vikten av design är inte bara bra för sina anställda. Om man tar emot kunder på sitt kontor hjälper inredning och design att ge en bra första intryck. Vilket intryck man vill ge kan man påverka mycket genom val av inredning. Man kan till exempel ha möbler i slående former och färger, som kan ge intrycket av innovation och kreativitet. Har man stora lokaler kan man designa sina kontor med få skiljeväggar, detta kan få kontorsmiljön att se öppen och välkomnande ut.

En till bra idé för både anställda och kunder är att ha sin logotyp eller företagsnamn, inte bara utanpå byggnaden, utan även inne på kontoret. Detta kan få anställda att känna gemenskap med varandra, att de alla samlats under samma flagga, och ge kunder som besöker kontoret ett professionellt intryck. Scandexpo är ett företag som kan hjälpa med det. De har även en monteringsguide på sin sida för göra det enkelt för kunder som väljer att sätta upp dem själva.

Det är naturligtvis inget krav att företag ska har expertisen att själv veta hur man bäst inreder sitt kontor, vilket är varför det finns inredningsföretag som kan föreslå en mängd olika metoder för att uppnå just det intryck man vill förmedla till kunder, och den känslan man vill att förmedla till sina anställda.